Over mijzelf

Mijn werkzame leven ben ik begonnen in het bedrijfsleven. Ik heb lange tijd gewerkt als marketingstrateeg, vooral bij banken en verzekeringsmaatschappijen. De laatste jaren in het bedrijfsleven heb ik gewerkt als interim-manager.

Via mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met kinesiologie. Mijn zoon was vanaf zijn geboorte allergisch voor van alles, zowel eten en drinken als pollen. Na allerlei therapieën te hebben geprobeerd, zonder doorslaand succes, ben ik uiteindelijk bij een kinesioloog terecht gekomen. Met kinesiologie is hij helemaal van zijn allergieën afgekomen. Ik werd zo door de werking van kinesiologie gegrepen dat ik zelf de opleiding ben gaan volgen. In 2008 heb ik mijn eigen praktijk geopend. Mijn dochter bracht me bij de volgende stap, want zij kreeg de diagnose PDD-NOS. Met haar als voorbeeld en “proefkonijn” ben ik zelf een techniek gaan ontwikkelen voor het oplossen van problemen in de neurologische ontwikkeling. Inmiddels functioneert ze fantastisch en is bij een hertest gebleken dat ze geen kenmerken meer heeft van autisme, concentratieproblemen of informatieverwerking.

Sinds mijn zevende ben ik een echte paardengek en gelukkig ook in het bezit van een eigen paard, mijn knappe Nucaro. We hebben samen heerlijke dingen gedaan en veel bereikt in dressuur. Maar hij was al jaren niet helemaal fit: een beetje hoesten bij het losrijden, wat mat in de uitvoering. Dat werd steeds iets erger tot het echt kelderde en hij uiteindelijk bijna niets meer kon. Voor een paard is het lastig te vertalen wat hij voelt, maar ik denk dat hij te kampen had met duizeligheid, ernstige vermoeidheid, benauwdheid, pijn aan spieren/gewrichten en aantasting van de gezichtszenuwen. Ik ben alle mogelijkheden die deze klachten kunnen verklaren gaan researchen en deze kennis gaan vertalen naar kinesiologie. Alle maatregelen werkten kortdurend tot ik uitkwam bij de ziekte van Lyme. En dat is een hele taaie. Ik heb hem hiervoor vaak behandeld met kinesiologie, ondersteund met kruiden, massages en guasha behandelingen. Dit was de sleutel tot herstel.

Kinesiologie is een vierjarige HBO-opleiding. Tevens beschik ik over medische kennis op HBO-niveau (anatomie, fysiologie en pathologie). Hiermee ben ik voor het behandelen van mensen geregistreerd bij een erkende beroepsvereniging. Specifiek voor paarden heb ik een opleiding tot paardensportmasseur gevolgd. Wat mij kenmerkt is mijn nieuwsgierigheid en mijn kunde iets uit te zoeken via wetenschappelijke onderzoeken met alle kenmerken, oorzaken en gevolgen. Om hier vervolgens kinesiologie van te kunnen maken. Dus is er sprake van een klacht waarvoor ik nog niet genoeg materiaal heb, dan zorg ik dat het er komt.

Met al deze opgedane kennis kan ik mijn twee passies, paarden en kinesiologie, bij elkaar brengen in praktijk Het Energetische Paard.

Wil je meer weten over het behandelen van mensen met kinesiologie? Kijk hiervoor op mijn site www.praktijktreasure.nl.